طالبان ۱۰ هزار تُن آهن‌آلات «غیراستاندارد» را از مرز اسلام‌قلعه به ایران بازگرداند

پیش از این، ده‌ها تانکر نفت وارداتی ایران از بنادر اسلام‌قلعه و ابونصر فراهی به ایران بازگردانده شدند

آهن تولیدشده در یکی از شرکت‌های داخلی افغانستان-https://www.facebook.com/FaqiriSteelProduction

اداره ملی استاندارد افغانستان که زیر نظر طالبان فعالیت می‌کند، روز شنبه هشتم مهرماه، اعلام کرد ۱۰ هزار تن آهن‌آلات که قرار بود از ایران به افغانستان وارد شود، در مرز اسلام‌قلعه در هرات، به‌دلیل نداشتن استانداردهای لازم به ایران برگردانده شد.

در اطلاعیه این اداره که در رسانه اجتماعی اکس منتشر شد، آمده است: «آهن‌آلات صادراتی ایران از طرف مهندسین حرفه‌ای اداره ملی استاندارد آزمایش شدند و پس از اعلام نتایج منفی در مورد معیارهای تعریف شده، به ایران بازگردانده شد.»

این نخستین‌بار است که آهن‌آلات صادراتی ایران به افغانستان، در مرز این کشور و پس از آزمایش از طرف اداره ملی استاندارد رژیم طالبان به ایران بازگردانده می‌شود.

در اطلاعیه اداره ملی استاندارد رژیم طالبان آمده است که این اداره سعی می‌کند مواد با کیفیت و استاندارد، وارد افغانستان شود تا ساختمان‌سازی در این کشور به لحاظ کیفی رشد کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پیش از این، ده‌ها تانکر نفت وارداتی از ایران و عراق به‌دلیل آنچه بدون کیفیت بودن آن‌ها تعریف شد، بازگردانده شدند.

با وجود آنکه اداره ملی استاندارد رژیم طالبان در دو سال گذشته ده‌ها تانکر نفت و روغن هیدرولیک را از اسلام‌قلعه و ابونصر فراهی که هم‌مرز با ایران‌اند بازگردانده‌اند و از کنترل دقیق مواد تجاری وارداتی به افغانستان سخن می‌گویند، اما طی این مدت، هیچ گزارشی از چگونگی نظارت بر مواد وارداتی از پاکستان، چین و کشورهای آسیای مرکزی منتشر نشده است.

افغانستان به‌دلیل اینکه کشوری محصور در خشکی است و مواد غذایی، دارویی، مصالح ساختمانی و دیگر مواد اساسی و مورد نیاز از کشورهای دیگر وارد می‌شود، یکی از مصرف‌کننده‌ترین کشورها در منطقه است. ایران، پاکستان، چین و کشورهای آسیای مرکزی به ترتیب در صدر بیشترین صادرکنندگان انواع مواد تجاری به افغانستان‌اند.

با فروپاشی دولت جمهوری در افغانستان، روند تجارت میان افغانستان و کشورهای منطقه برهم خورد، اما چند هفته پس از تشکیل کابینه رژیم طالبان، واردات مواد تجاری از جمله مواد غذایی از ایران، پاکستان، چین و آسیای میانه به افغانستان از سر گرفته شد.

طی این مدت، طالبان با ادعای اینکه می‌خواهند روابط دوستانه‌ای با کشورهای دنیا به‌ویژه همسایه‌هایشان داشته باشند، بازرگانان و شرکت‌ها را به سرمایه‌گذاری در افغانستان دعوت کردند. هرچند شرکت‌های تجاری بزرگ به دلایل مختلف از جمله اطمینان نداشتن از ثبات و صلح در افغانستان از سرمایه‌گذاری در این کشور خودداری کرده‌اند، اما میزان تجارت میان افغانستان و کشورهای همسایه از جمله ایران و پاکستان افزایش یافته است.

بیشتر از اقتصاد